جستجو کردن
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

آموزش نصب چراغ خطی گام به گام + نصب لاین نوری آسان

آنچه در ادامه می‌خوانید

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا برخی افراد از خرید پروفیل‌های چراغ خطی صرف‌نظر می‌کنند؟ دلیل آن معمولاً عدم آشنایی با فرآیند نصب پروفیل لاین نوری است. اما نگران نباشید! پروفیل‌های لاین نوری کناف که به عنوان یکی از مدرن‌ترین سیستم‌های روشنایی شناخته می‌شوند، به طور گسترده در فضاهای داخلی، اداری و تجاری به کار می‌روند و نصب آن‌ها بسیار ساده‌تر از چیزی است که تصور می‌کنید. در این مقاله، که توسط شرکت سام آلومینیوم تهیه شده، شما با یک راهنمای کامل و مرحله به مرحله آموزش نصب چراغ خطی، آشنا خواهید شد.

آشنایی با اجزا اصلی چراغ خطی برای نصب

پروفیل بدنه

بدنه پروفیل آلومینیوم با پس زمینه سفید

پروفیل آلومینیومی بدنه، بخش اصلی نگهدارنده چراغ‌های LED در پروفیل چراغ خطی است. بدنه، که به صورت آنادایز شده تولید می‌شود، برای استفاده در حالت‌های روکار، توکار و آویز طراحی شده است. تمامی مراحل آموزش نصب چراغ خطی بر روی این بخش از پروفیل لاین نوری انجام می‌گیرد.

نور LED

اجزا پروفیل لاین نوری در پس زمینه سفید شرکت سام الومینیوم

نوارهای LED که به‌صورت لاینی درون بدنه قرار می‌گیرند، منبع اصلی روشنایی در پروفیل‌های چراغ خطی هستند. تعداد لاین‌های به‌کاررفته درون پروفیل باید متناسب با مساحت و کاربری فضای موردنظر انتخاب شوند تا توزیع نور به‌درستی انجام شده و طراحی فضا زیباتر و کارآمدتر به نظر برسد.

دیفیوزر

انواع دیفیوزر چراغ خطی
دیفیوزر، قطعه‌ای از جنس پلاستیک شفاف یا مات است که وظیفه یکپارچه‌سازی نور ساطع‌شده از داخل پروفیل نور خطی را دارد. این قطعه علاوه بر ایجاد جلوه بصری زیبا، از خیرگی نور جلوگیری می‌کند. دیفیوزرها قطعات حساسی هستند و باید به تمیزی و عدم وجود خط و خش بر روی آن‌ها توجه ویژه‌ای داشت.

نکات مهم قبل از شروع آموزش نصب چراغ خطی

ارزیابی قبل از نصب محصول

برای نصب هرکدام از پروفیل‌های چراغ خطی توکار، ابتدا باید محل نصب ارزیابی شود. این ارزیابی شامل نحوه سفارش پروفیل لاین نوری و نوع آن است. همچنین باید بررسی شود که چه میزان لوکس نوری در فضای مورد نظر نیاز است و بر اساس آن، پروفیل‌های تک لاین، دو لاین، سه لاین یا حتی چهار لاین سفارش داده شوند.

چراغ خطی توکار به دو صورت لبه‌دار و بدون لبه موجود است. طراحان و مهندسین ساختمانی برای فضاهایی با سقف مستحکم قبل از بتونه و گچ‌کاری از پروفیل‌های لبه‌دار استفاده می‌کنند. در حالی که برای بازطراحی سقف و استفاده از برش سقفی، بیشتر پروفیل چراغ خطی بدون لبه توصیه می‌شود.

شرکت سام آلومینیوم با داشتن بخش مشاوره تخصصی، علاوه بر مشاوره رایگان در خصوص نور مورد نیاز بر اساس مساحت فضا، به شما در نحوه نصب چراغ‌های خطی بعد از خرید نیز کمک می‌کند.

بررسی امکان برش در سقف

در فضاهای نیمه‌کاره، قبل از شروع بتونه‌کاری و گچ‌کاری سقف، استفاده از پروفیل لاین نوری لبه‌دار توصیه می‌شود. این محصولات علاوه بر استحکام بالا، جذابیت بیشتری به محیط می‌بخشند. در این نوع فضاها، نصاب به راحتی می‌تواند چراغ خطی لبه‌دار را روی سقف نصب کند.

فضاهای نیمه کاره

بهتر است برای این فضاها قبل از شروع بتونه کاری و گچ‌کاری سقفی ، از پروفیل لاین نوری لبه دار استفاده شود. این محصولات علاوه بر استحکام بالا امکان جذابیت بیشتری را به محیط می دهند. فضاهای نیمه‌کاره به‌خاطر باز بودن دست نصاب، به‌راحتی می‌تواند چراغ خطی لبه‌دار را روی سقف پیاده کند.

باز طراحی خانه

در صورت نیاز به بازطراحی یا تغییر دکوراسیون نوری، بهتر است از چراغ‌های لاین نوری روکار یا آویز استفاده شود. اگر سقف ارتفاع کمی دارد، چراغ خطی روکار مناسب‌تر است. در حالی که اگر سقف ارتفاع بالایی داشته باشد یا فضاهایی مانند کافه‌ها به دکوراسیون مینیمال نیاز داشته باشند، چراغ خطی آویز گزینه مناسبی است.

مراحل نصب چراغ خطی توکار

قطع برق اصلی

قطع برق اصلی از روی جعبه فیوز برای نصب لاین نوری

ابتدا برق اصلی را برای ایمنی قطع کنید تا از خطرات برق‌گرفتگی یا اتصال سیم‌ها جلوگیری شود. حفظ مراتب ایمنی همیشه باید در اولویت برای آموزش نصب چراغ خطی قرار گیرد.

برش کناف

برش کناف یا نصب چراغ خطی قبل از گچ بری کناف

با استفاده از ابزارهایی مانند عمودبر، سقف مورد نظر را به عمق ۳ تا ۵ سانتی‌متر برش دهید. اگر قصد نصب پروفیل چراغ خطی به صورت لبه‌دار را دارید، فاصله U نگهدارنده پنل تا لبه کناف باید 25 میلی‌متر باشد تا از ناهمواری سقف یا بیرون‌زدگی از لبه کناف جلوگیری شود.

باز کردن دیفیوزر

باز کردن دیفیوزر برای نصب از پروفیل توکار بدنه مشکی در زمینه سفید

دیفیوزر را از روی بدنه پروفیل لاین نوری برداشته و در مکانی امن و دور از محل کار قرار دهید تا گرد و غبار ناشی از برش کاری یا خش به آن وارد نشود.

خارج کردن رفلکتور

خارج کردن رفلکتور از بدنه پروفیل لاین نوری توکار

برای دسترسی به عمق پروفیل و امکان پیچ آن بر روی بست‌های کار شده در سقف، رفلکتور را با نگه‌داشتن ضامن‌های آن خارج کنید. مراقب سیم‌های برق پشت رفلکتور باشید، تا دچار کشیدگی نشوند. در بعضی از پروفیل‌های چراغ خطی رفلکتور با کمک پیچ به بدنه متصل شده است.

اندازه گیری فاصله محل پیچ

اندازه گیری فاصله محل پیچ برای نصب بست ها به پروفیل نور خطی توکار

بست‌های یو شکل را درون کناف یا سقف نصب کنید و پروفیل را به بست‌ها پیچ کنید. برای اتصال بست به پروفیل، لازم است که ابتدا با توجه به سوراخ موجود روی بدنه پروفیل اندازه گیری صورت گرفته و در محل شیار خورده، بست‌ها به همان تناسب قرار بگیرند.

نصب بست U شکل در پروفیل بدون لبه توکار

بست های پشت چراغ خطی توکار بدون لبه

پس از محکم کردن بست درون کناف، بدنه پروفیل را داخل سقف و یا کناف قرار داده و با کمک پیچ آن را به بست‌های درون شیار محکم می کنیم.

نصب بست U شکل دورانی در پروفیل لبه دار توکار

بست دورانی برای پروفیل لاین نوری توکار بدون لبه

اگر پروفیل چراغ خطی توکار دارای لبه باشد ، بست های مورد استفاده درون سقف از نوع دورانی هستند. این بست ها بعد از اتصال بدنه پروفیل به درون سقف و پیچ شدن، دارای چرخش بوده و باعث اتصال کامل بدنه پروفیل درون سقف می‌شود.

اتصال پایه‌های بست به کناف با پیچ

باید تمامی پایه های بست درون سقف با کمک پیچ مستحکم شوند تا بعد از نصب، پروفیل چراغ خطی بر روی سقف حرکت نکند.

ورود سیم برق اصلی به پروفیل نور خطی

ورود سیم برق به درون پروفیل چراغ خطی توکار

بر روی هرکدام از بدنه های پروفیل چراغ خطی حفره ای تعبیه شده است که سیم برق اصلی از سقف، کناف و یا دیوار وارد آن شود و جریان برق را به درون پروفیل هدایت کند. از کشیدن سیم برق تا حد ممکن خودداری کنید تا باعث پارگی سیم و یا ایجاد اتصال نشود.

اتصال بدنه‌ها با کانکتور

کانکتور اتصال دو پروفیل چراغ خطی

اگر از پروفیل‌های نور خطی در کنار هم استفاده میکنید، باید آنها را با کمک کاکنتور یا رابط متصل کنید. این اجزا بین دو پروفیل قرار گرفته و با کمک آچار آلن بدنه دو چراغ خطی را به هم وصل می کنند.کانکتور علاوه بر اتصال دو چراغ خطی، به استحکام بیشتر و نور یکنواخت بین دو پروفیل کمک می کند.

تکرار مراحل برای تمامی چراغ‌های خطی

تا به اینجای کار تمامی پروفیل های چراغ خطی را با مراحل گفته شده برای آموزش نصب چراغ خطی، به هم دیگر متصل و بر روی سقف نصب کنید. به خاطر داشته باشید چنانچه در هر بخش نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشید . تیم مشاوره تخصصی شرکت سام آلومینیوم می تواند به شما کمک کند.

لوگو سام

اتصال‌سیم برق به ترمینال

اتصال سیم برق در ترمینال درون پروفیل لاین نوری توکار

پس از نصب بدنه بر روی بست های درون سقف و یا کناف، باید سیم برق را به ترمینال داخل بدنه متصل کنید. مراقب باشید که سیم ها به هم اتصالی نداشته باشد. حتما از قطع بودن برق اطمینان حاصل کنید.

بتونه‌کاری رد پیچ ها

رد پیچ‌هایی که برای اتصال پروفیل به کار رفته است را با بتونه‌کاری پوشانده و سپس آن‌ها را رنگ کنید. اگر فضای کاری شما داخل کناف یا لبه‌های داخلی آن باشد، به طور کلی رد پیچ‌ها دیده نخواهد شد. با این حال برای زیبایی بیشتر کار بهتر است از بتونه و رنگ استفاده کنید.

جایگذاری رفلکتور داخل بدنه

پس از اطمینان از استحکام کار و بدون لقی بدنه بر روی سقف، باید رفلکتور را نصب کنید. ضامن هایی در اطراف بدنه وجود دارد که با جا زدن آن‌ها می توان این کار را انجام داد. ممکن است درون بدنه از پیچ برای رفلکتور استفاده شده باشد.

نصب دیفیوزر

دیفیوزر را به عنوان آخرین بخش بر روی کار ببندید. بهتر است قبل از نصب دیفیوزر ان را با یک پارچه نانو و یا یک پارچه بدون رد تمیز کنید. مراقب باشید که دستمال و یا پارچه استفاده شده مرطوب نباشد. دیفیوزر بخش زیبای کار است لذا مراقب خط و خش روی آن یا شکستن در زمان نصب باشید.

نکات مهم در خصوص آموزش نصب چراغ خطی توکار

پروفیل لاین نوری درون کناف سقفی در خانه

نور مستقیم دیفیوزر را زرد می‌کند.

بهتر است درفضایی که نور خورشید مستقیما بازتاب دارد، پرده ها در طول روز کشیده شود. ممکن است دیفیوزر تحت تاثیر نور خورشید تغییر رنگ بدهد.

استفاده از محصولات شرکت معتبر برای جلوگیری از خرابی

استفاده از پروفیل چراغ خطی با کیفیت، باعث می شود که خرابی بسیار کمتری در محصولات وجود داشته باشد. شرکت سام آلومینیوم برای جلوگیری از هرگونه نقص در محصولات سفارشی، به وسیله بخش کیفی محصولات را قبل از ارسال بررسی می‌کند.

انتخاب تعداد لاین نوری بر مبنای فضای مورد نظر

بهتر است که در خصوص شار نوری مورد نیاز خود قبل از خرید، اطلاعات کاملی داشته باشید. شرکت سام آلومینیوم برای خریداران محصولات خود، ضمن راهنمایی در خصوص پروفیل چراغ خطی مناسب با فضای مورد نظر، نسبت به تعداد لاین نوری مناسب، رنگ و محصولات مختلف به شما  مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

آموزش نصب چراغ خطی روکار

آموزش نصب چراغ خطی روکار

برای آموزش نصب چراغ خطی روکار، تفاوت عمده در این است که نیازی به برش سقف وجود ندارد و از بست‌های آلومینیومی مخصوص استفاده می‌شود.

استفاده از بست برای پروفیل چراغ خطی روکار

بست پشت چراغ خطی روکار برای اتصال به سقف

برای اتصال بدنه لاین نوری سقف و یا کناف، شرکت تولید کننده بست هایی آلومینیومی را همراه با محصول ارسال می کند که مشتریان با کمک آن، بدنه پروفیل را به سقف متصل می‌کنند.

آموزش نصب چراغ خطی آویز

اجزا چراغ خطی آویز

چراغ خطی به‌صورت آویز نیازی به برش‌کاری مانند چراغ‌های خطی توکار ندارد و تنها بخش‌های اتصال سیم به سقف پیچ می‌شوند. در ادامه به بررسی مراحل آموزش نصب چراغ خطی آویز می‌پردازیم:

اندازه گیری مراکز نصب سیم لاین نوری آویز

قبل از نصب پروفیل لاین نوری، باید اندازه‌گیری دقیقی در خصوص محل اتصال سیم‌ها به سقف انجام شود. به همین خاطر، بهتر است قبل از سوراخ‌کاری با کمک مداد نقاطی که قرار است سوراخ‌کاری انجام شوند را علامت بزنید و پس از بررسی تراز بودن پروفیل، بر روی نقاط علامت‌گذاری‌شده اقدام به سوراخ‌کاری سقف کنید.

سوراخ کاری

برای سوراخ‌کاری سقف باید از مته ۱۰ استفاده شود. اندازه پیچ‌هایی که قرار است پروفیل لاین نوری را به‌صورت آویز نگه دارند باید مستحکم باشد. بنابراین، از پیچ‌های ضخیم استفاده می‌شود. اثر سوراخ شدگی این پیچ‌ها با کمک براکت و کپسول سقفی پنهان می‌شود.

رول پلاک در سقف

رول پلاک پروانه ای و رول پلاک معمولی برای اسفاده در اتصال پروفیل چراغ خطی به سقف

برای سقف‌هایی که حالت کناف دارند، باید از رول‌پلاک پروانه‌ای استفاده شود و برای سقف‌های گچی از رول‌پلاک‌های معمولی متناسب با قطر پیچ استفاده می‌شود. این رول‌پلاک‌ها به ایمنی بیشتر و نگهداری محکم‌تر پروفیل به‌صورت آویز کمک می‌کنند.

نصب کپسول سقفی

پیچ کردن کپسول سقفی در نصب چراغ خطی آویزان

یکی از سیم‌های بکسل که به پروفیل لاین نوری آویزان می‌شود باید توسط کپسول سقفی مهار شود. کپسول سقفی با کمک پیچ به درون دیوار نفوذ کرده و وارد رول‌پلاک می‌شود.

اتصال سیم‌بکسل به کپسول سقفی

اتصال بست کپسول سقفی به سیم بکسل برای چراغ آویز

برخی از کپسول‌های سقفی شامل دو بخش هستند که به هم متصل می‌شوند. بخش اول با کمک پیچ و رول‌پلاک به سقف نصب‌شده و بخش دیگر که سیم‌بکسل از آن عبور می‌کند. این دو بخش بر روی سقف به هم پیچ می‌شوند. در بعضی از محصولات، کپسول سقفی به‌صورت ساده بوده و بعد از عبور دادن سیم‌بکسل، ادامه آن با کمک انبر دستی قطع می‌شود.

اتصال درپوش سیم جمع کن به سقف

درپوس سیم جمع کن یا همان براکت کاسه ترمینال

بخش دیگری که سیم را به سقف متصل می‌کند، براکت کاسه ترمینال یا همان درپوش سیم‌جمع‌کن است. این بخش به‌گونه‌ای روی سقف نصب می‌شود که سیم‌هایی که از سقف خارج شده‌اند از منفذ آن بیرون می‌آیند.

اتصال‌سیم برق به ترمینال

اتصال سیم برق به ترمینال درون کاسه ترمینال چراغ خطی آویزان

سیم‌های برقی که از سقف خارج می‌شوند از طریق ترمینال درون بخش سیم‌جمع‌کن به سیم‌های پروفیل لاین نوری آویزان متصل می‌شوند. سیم های اضافی در کاسه ترمینال پنهان شده و دیده نمی‌شود. سیم‌ها را به‌گونه‌ای متصل کنید که به هم اتصال نداشته باشند.

جمع کردن سیم اضافه در کاسه ترمینال

جمع کردن سیم اضافه در کاسه ترمینال در پروفیل لاین نوری آویز

ترمینال و سیم‌های اضافی درون بخش کاسه ترمینال جمع‌آوری می‌شوند. این بخش که به سیم‌جمع‌کن نیز شناخته می‌شود، به بخش درپوش که به سقف متصل شده است، پیچ می شود.

اتصال پروفیل های نور خطی آویزان توسط کانکتور به هم

چنانچه از چند پروفیل چراغ خطی به‌صورت آویزان استفاده شود، باید برق اصلی این پروفیل‌ها با کمک کانکتور به هم متصل شود. این کانکتورها وظیفه متصل کردن دو پروفیل لاین نوری را به هم دارند.

نکات مهم در خصوص نصب چراغ خطی روکار و آویز

نصب پروفیل چراغ خطی در سقف به وسیله نصاب

انتخاب رنگ مورد نظر

پروفیل لاین نوری روکار به خاطر قرار گرفتن در بیرون سقف یا کناف، در رنگ های مختلفی عرضه می شوند. لذا باید قبل از سفارش نسبت به رنگ پروفیل آلومینیوم تصمیم بگیرید. خریداران محصولات شرکت سام آلومینیوم می‌توانند قبل از سفارش محصول، رنگ مورد نظر را با بخش فروش شرکت هماهنگ کنند.

ارزیابی قبل از نصب محصول

قبل از خرید یا نصب چراغ‌های خطی روکار یا آویز بهتر است نسبت به اندازه سقف و فضای مورد نیاز ارزیابی کافی داشته باشید. این کار باعث می‌شود چراغ خطی با طول مناسب و همچنین میزان نور لازم برای زیبایی و نوردهی کافی در فضای شما انتخاب شود.

حتما رول پلاک بعد از خشک شدن گچ سقف نصب شود

پروفیل‌های لاین نوری کاملاً سبک بوده و وزن کمی دارند. با این حال، به دلیل وجود فشار از جانب بدنه پروفیل بر روی پیچ‌های نصب‌شده و همچنین اتصال کامل رول‌پلاک‌ها به سقف، بهتر است پس از اتمام گچ‌کاری و خشک‌شدن آن اقدام به نصب چراغ‌های خطی روکار یا آویز کنید.

از مشاوره تخصصی استفاده کنید.

نصب چراغ‌های خطی روکار و آویز بسیار آسان‌تر از نصب پروفیل چراغ خطی توکار است. با این حال ممکن است در برخی از قسمت‌ها نیاز به مشاوره و یا راهنمایی داشته باشید. بخش مشاوره شرکت سام آلومینیوم با ارائه مشاوره رایگان قبل از خرید و پشتیبانی نصب بعد از خرید، این امکان را برای خریداران خود فراهم کرده است.

مشاوره در خصوص خرید و نصب چراغ خطی : ۰۹۱۲۵۵۳۹۰۰۵

شماره تماس دفتر مرکزی برای خرید چراغ خطی : ۰۲۱۶۶۷۶۴۴۲۵۰۲۱۶۶۷۴۰۹۰۱

شماره تماس کارخانه : ۰۲۱۵۶۲۳۵۶۸۶

ارتباط با کارشناسان
بزرگ ترین تولیدکننده پروفیل های روشنایی در ایران

بزرگ ترین تولیدکننده
پروفیل های روشنایی
در ایران

ما را در شبکه های
اجتماعی دنبال کنید

جشنواره تخفیفات سام آلومینیوم

شماره‌تان را وارد کنید تا در کنار مشاوره رایگان و پاسخ به سوالاتتان، تخفیف‌های استثنایی جشنواره را از دست ندهید!