قرنیز نوری یا همان لاین نوری قرنیزی یکی از بهترین مقاطع لاین نوری در نورپردازی دکوراسیون محسوب می شود. دکوارسیونهای کلاسیک در حال حاضر از قرنیز سنگی و چوبی برای فضاسازی و زیبایی آن بهره میبرند. در حالی که قرنیز نوری امکانی بسیار جذاب برای نوپردازی با قابلیتهای منحصربفرد است. قرنیز نوری در پایین دیوار در پذیرایی منازل، مراکز تجاری، بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرد. مجموعه سام آلومینیوم تولید کننده و ارائه دهنده خدمات اجرایی چراغ خطی چند نوع قرنیز نوری را به عنوان محصولات ویژه ارائه مینماید.
قرنیز نوری با استفاده از پروفیل لاین نوری تولید شده با آلومینیوم یکی از روشهای محبوب برای ایجاد نورپردازی محیطی و زیباسازی فضاهای داخلی است. پروفیل آلومینیوم به دلیل ویژگیهای خاص خود از جمله مقاومت بالا، وزن سبک و ظاهر زیبا، گزینهای مناسب برای استفاده در قرنیزهای نوری به شمار میآید.
مزایای استفاده از پروفیل آلومینیوم در قرنیز نوری
- مقاومت و دوام: آلومینیوم مقاوم در برابر زنگزدگی و خوردگی است، بنابراین طول عمر بالایی دارد.
- سبک و محکم: آلومینیوم وزنی سبک ولی استحکامی بالا دارد، که نصب و حملونقل آن را آسان میکند.
- انتقال حرارت: آلومینیوم به خوبی گرما را منتقل میکند که به خنک ماندن چراغهای LED کمک میکند و عمر آنها را افزایش میدهد.
- زیبایی ظاهری: پروفیلهای آلومینیومی در انواع رنگها و طرحها موجود هستند و میتوانند به زیبایی طراحی داخلی کمک کنند.
انواع پروفیل آلومینیوم برای قرنیز نوری
1) پروفیل قرنیز نوری یا پروفیل لاین نوری قرنیزی کد SL 184:
برای قرار دادن نوارهای LED و نصب به پایین دیوار مناسب است. این پروفیل لاین نوری از دو قسمت تشکیل شده است. یک قسمت به دیوار پیچ میشود و قرنیز نوری به قسمت پشتی خود سوار می شود. نقشه این پروفیل به این شکل است که می توانید در تصویر آن به تفکیک تمام جزئیات توضیح داده شده را مشاهده نمایید.
2) پروفیل آلومینیوم زاویهدار:
برای ایجاد نورپردازی زاویهدار و متمرکز بر دیوار یا کف استفاده میشود. در این نوع نوپردازی با استفاده از قرنیزهای کلاسیک این نوپردازی را اجرا میکنند. دو کد معروف برای این کاربرد SL 18 و SL 181 است. تصویر این دو پروفیل هم در زیر نمایش داده شده است که میتوانید تفاوت ساختاری فیزیکی آن را ملاحظه کنید.
3) پروفیل لاین نوری گلویی:
در این حالت وقتی سطح مقطع زیرین از ضخامت بیشتری برخوردار باشد مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در در زیرسقف یا زیرکابینت نیز این مورد استفاده میشود.
4) پروفیل قرنیزی با نور مخفی:
در این نوع پروفیل قرنیز نوری نوار LED به نحوی نصب میشود که نور مستقیم به بیننده تابید نمیشود بلکه در بالا پروفیل به سمت پایین تابیده میشود و قسمت نصب LED لبه دار و به نحوی نور مخفی است.
مراحل نصب قرنیز نوری با پروفیل آلومینیوم
1- انتخاب و خرید پروفیل و نوار LED:
انتخاب پروفیل مناسب بر اساس نیاز و نوع نورپردازی مورد نظر با توجه به توضیحات ارائه شده، اگر می خواهید قرنیز نوری شما بدنه قرنیز را هم داشته باشد. از گزینه اول توضیحات فوق بهره ببرید و اگر قرنیز را دارید با توجه به ضخامت آن می توانید از گزینه دوم توضیحات قرنیز نوری استفاده نمایید.
2- برش پروفیل:
برش پروفیل به اندازههای مورد نیاز و متناسب با طول دیوارها یا کف بریده میشود. با توجه به زوایای مختلف از قبیل 90 درجه و غیره میتوانید پروفیل مورد نظر را فارسیبُر کنید. در هنگام فارسیبُر کردن توجه داشته باشید که زوایای برش طوری باشد که فاصلهای ایجاد نشود.
3- نصب نوار LED:
قرار دادن نوارهای LED در داخل پروفیل و اطمینان از اتصال محکم آنها بر روی پروفیل قرنیز نوری، لازم به توضیح است که چسباندن کامل LED به پروفیل باعث دوام و طول عمر آن میشود. زیرا خاصیت هیت سینک این پروفیل باعث خنک شدن چراغ LED میشود.
4- نصب پروفیل به دیوار یا کف:
نصب پروفیلها به وسیله پیچ و رولپلاک یا چسبهای قوی به دیوار، همان طور که در بالا توضیح داده شد. ابتدای یک قسمت به دیوار کامل پیچ میشود و پروفیل قرنیز نوری روی آن سوار میشود و نمای بسیار زیبایی را به مکان مورد نظر شما میدهد.
5- اتصال به منبع تغذیه:
اتصال نوارهای LED به منبع تغذیه برق و اطمینان از عملکرد صحیح آنها مورد آخر در نصب به شمار میرود. در این قسمت از عنوان منبع تغذیه استفاده کردیم تا بدانید که بسیاری از LED های بازار از برق شهر استفاده نمیکنند بلکه از درایور یا ترانس برای تغذیه برق آن باید استفاده کرد. لذا درایور را به برق متصل کرده و خروجی آن را به دو سر ورودی LED متصل میکنیم.
نکات مهم در نصب و استفاده
– خنک کنندگی مناسب: اطمینان حاصل کنید که پروفیل آلومینیوم به درستی تهویه میشود تا از گرم شدن بیش از حد نوارهای LED جلوگیری شود. به عنوان مثال در کنار این قرنیز از رادیاتور ترجیحا استفاده ننمایید.
– انتخاب نوار LED با کیفیت: استفاده از نوارهای LED با کیفیت بالا برای افزایش طول عمر و عملکرد بهتر.
– محافظت در برابر رطوبت: در مکانهای مرطوب از پروفیلها و نوارهای LED با قابلیت مقاومت در برابر رطوبت استفاده کنید.
مزایای قرنیز نوری
نور قرنیزی یک نوع قرنیز است که به وسیله چراغهای LED یا منابع نوری دیگر، نورپردازی میشود. این نوع قرنیزها به دیوارها یا کف اتاق نصب میشوند و علاوه بر زیبایی ظاهری، به روشنایی و نورپردازی محیط نیز کمک میکنند. برخی از مزایای قرنیز نوری شامل موارد زیر است:
- زیبایی و طراحی مدرن: قرنیزهای نوری به فضا جلوهای مدرن و شیک میبخشند.
- نورپردازی محیطی: به خصوص در شب، نور ملایم و پراکندهای ایجاد میکنند که میتواند به عنوان نور محیطی یا نور مکمل استفاده شود.
- ایمنی: در مکانهایی که ممکن است نیاز به نور ملایم در شب باشد، مثل راهروها یا پلهها، میتواند مفید باشد.
- نصب آسان: بسیاری از مدلهای قرنیز نوری به راحتی نصب میشوند و نیازی به تغییرات بزرگ در ساختار دیوار یا کف ندارند.
نکات نهایی برای انتخاب نور خطی قرنیز
- انتخاب نوع LED: نورهای LED به دلیل مصرف کم انرژی و طول عمر بالا، انتخاب مناسبی برای قرنیزهای نوری هستند.
- رنگ نور: انتخاب رنگ نور مناسب میتواند تأثیر زیادی بر جو و احساس فضا داشته باشد.
- کنترل نور: برخی از قرنیزهای نوری قابلیت تنظیم شدت نور و رنگ را دارند که میتواند به انعطافپذیری بیشتر در استفاده کمک کند.
- نصب حرفهای: بهتر است نصب قرنیز نوری توسط یک تکنسین حرفهای انجام شود تا اطمینان حاصل شود که به درستی و با ایمنی کامل نصب شده است.
جمع بندی قرنیز نوری
استفاده از قرنیز نوری با پروفیل آلومینیوم میتواند به طور چشمگیری زیبایی و کارایی فضای داخلی را افزایش دهد. اگر سوال بیشتری در این زمینه دارید یا نیاز به مشاوره خاصی دارید، می توانید با کارشناسان فروش سام آلومینیوم در ارتباط باشید. مجموعه سام آلومینیوم افتخار دارد علاوه بر ارائه محصول با کیفیت، مشاوره لازم را به مشتریان خود ارائه نماید. شایان ذکر است که این مجموعه می تواند همکاریهای گسترده ای را با مراکزی که می خواهند پروژه نورپردازی و روشنایی را به اجرا برسانند، داشته باشد.