اکسترود آلومینیوم چیست؟
یکی از مراحل ساخت آلومینیوم، اکسترود کردن آن است. این فرآیند شامل کشیدن یا اعمال فشار بر روی آلومینیوم به وسیله یک قالب خاص، برای رسیدن به محصول مورد نظر می باشد. در واقع اکسترود آلومینیوم یا اکستروژن فرآیندی است که در آن بیت های آلومینیوم با فشار از درون یک قالب خاص عبور می کنند و سطح مقطع جدیدی را ایجاد مینمایند. هر چند روش های متفاوتی برای ساخت آلومینیوم وجود دارد اما چون در روش اکستروژن فشار کمتری به فلز وارد می شود؛ در نتیجه محصول مقاوم تری به دست می آید که نسبت به نتایج سایر روش ها، شکنندگی کمتری دارد.
اکسترود آلومینیوم به روش مستقیم
در حال حاضر اکسترود آلومینیوم به روشهای گوناگونی انجام میگردد. یکی از ابتدایی ترین و ساده ترین روش های اکستروژن، اکسترود مستقیم می باشد. در اکستروژن مستقیم، با فشار آوردن سمبه به بیلت آلومینیومی، آن را به یک شکل خاص از محفظهی روزنه داری عبور میدهند. در حالی که دمای بیلت در حدود ۴۰۰ درجه سانتیگراد ثابت نگه داشته می شود. در این روش، حدود ۳۰ درصد از نیروی پرس برای غلبه بر اصطکاک میان بیلت و محفظهی نگه دارنده مصرف میشود. بیشتر پروفیلهای آلومینیومی که دارای طول زیادی هستند به روش اکسترود مستقیم تولید میگردند.
اکسترود آلومینیوم به روش غیرمستقیم
قالب در قسمت انتهایی سمبهی توخالی قرار میگیرد. با حرکت سمبه توخالی، قالب به بیلت درون محفظه فشار وارد میکند. در نهایت محصول اکسترود شدهی مورد نظر از انتهای سمبه خارج میگردد. با توجه به ساکن بودن بیلت نسبت به محفظه، در این روش اصطکاک بسیار کمی ایجاد می شود. از اکستروژن غیر مستقیم هم بیشتر برای تولید پروفیلهای آلومینیومی با شکل متقارن یا میلگرد و لوله های آلومینیومی که دارای آلیاژی سخت و ظرفیتی بیشتر برای کارگرم دارند استفاده میشود.