انواع پروفیل های آلومینیوم عمومی و اختصاصی
آلومینیوم و کاربردهای ان
بعد از اکسیژن و سیلیسیم، سومین عنصر فراوان در پوسته زمین آلومینیوم می باشد. اکسید آلومینیوم یا آلومینا مادهای با درصد خلوص بالاست که جهت تولید فلز آلومینیوم از آن استفاده می شود. حدود ۹۰ درصد آلومینیوم یا آلومینا جهت تولید آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد.آلومینیوم به طور کامل قابل بازیافت است. از طرفی دارای ۹۵ درصد قابلیت ذخیره انرژی می باشد. آلومینیوم در طول سالهای گذشته در میان سایر فلزات بالاترین رشد مصرف را داشته است. طبق نظر کارشناسان حوزه آلومینیوم، این روند صعودی در آینده نیز ادامه خواهد داشت.مهمترین کاربرد های آلومینیوم و آلیاژهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
متالوژی
با ترکیب درصد کمی سیلیس، روی، منگنز، منیزیم، مس و یا لیتیوم با آلومینیوم، این فلز به آلیاژی مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی تبدیل می گردد. از آلیاژهای آلومینیوم بیشتر برای تولید کالاهای الکترونیکی، مصالح ساختمانی، صنعت هوافضا، خودرو سازی، صنایع بسته بندی، تولید ظروف و غیره استفاده می شود.
صنعت بازیافت
یکی از ویژگی های جالب فلز آلومینیوم این است که حدود ۶۰ درصد این فلز قابل بازیافت می باشد. به طوری که معامله و بازار ضایعات آلومینیومی خود یک صنعت پویای اقتصادی می باشد که روز به روز در حال توسعه است. در واقع ضایعات و قراضه های آلومینیومی که در سطح وسیعی به تولیدکنندگان آلومینیوم فروخته می شود علاوه بر سودآوری مالی به حفظ محیط زیست نیز کمک شایانی می کند. از طرفی بازیافت هزینه های جانبی، سرمایه تولید و… را در صنعت تولیدات آلومینیومی به صورت چشمگیری کاهش می دهد. البته در فرآیند بازیافت برخی خواص فیزیکی و شیمیایی آلومینیوم تغییر می کند. برای همین از مواد ضایعاتی و بازیافت بیشتر برای تولیدات قطعات آلومینیومی با سطح کیفیت پایین تر استفاده می شود.
صنایع هوافضا
آلومینیوم هم وزن کمی دارد و هم از مقاومت بالایی برخوردار است. بنابراین استفاده از آن در صنعت هوافضا به خصوص در ساخت هواپیماهای مسافربری بسیار رایج می باشد. به طوری که در حال حاضر آلومینیوم به عنوان بهترین ماده استفاده شده در هواپیماها شناخته میشود که حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد کل وزن هواپیما را به خود اختصاص داده است.
صنعت ساختمان
یکی از بازارهای مهم آلومینیوم صنعت ساخت و ساز و پروژه های عمرانی می باشد. در این بازار از آلومینیوم و آلیاژهای آن به صورت گسترده ای استفاده می گردد. وزن کم، شکل پذیری بالا ،هزینه کم نگهداری، طول عمر و مقاومت بسیار از عواملی هستند که مصرف آلومینیوم را در صنعت ساختمان گسترش داده است. در حال حاضر بزرگترین مصرف کننده آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی کشور آمریکا می باشد.
مصارف لوازم مستحکم و بادوام
یخچال ها و کابینت های صنعتی، …… بخش زیادی از تقاضای آلومینیوم در بازار جهانی را تشکیل می دهد. در سال های اخیر استفاده از آلومینیوم برای ساخت وسایل با دوام و تجهیزات آن بسیار گسترش پیدا کرده است. از جمله این موارد می توان به نرده ها، قاب ها، انواع پروفیل، وسایل اتصالات و غیره اشاره کرد.
انواع پروفیل آلومینیومی
انواع پروفیل آلومینیومی برای مصارف متعدد و استفاده در صنایع مختلف، به وسیله اکستروژن آلومینیوم به دست می آید. در واقع روند اکستروژن برای تبدیل آلیاژ آلومینیوم به قطعه هایی با اندازه های مشخص و مصارف گوناگون می باشد. برای ساخت پروفیل آلومینیوم ابتدا شمش آلومینیوم خام را مذاب و سپس فرایند اکستروژن آلومینیوم به وسیله سنگ مایع یا قالب مسطح صورت می گیرد. یکی از محصولات پرکاردی که به وسیله این روند عملیاتی تولید می شود انواع پروفیل های اختصاصی و عمومی است. سام آلومینیوم در ادامه مطلب بعد از خصوصات ویژه پروفیل آلومینیوم، به بررسی روند اکستروژن و هر کدام از این پروفیل ها می پردازد.
خصوصیات پروفیل آلومینیوم
- انعطاف پذیر و انعکاس پذیر
- مقاوم در برابر خوردگی
- غیر قابل احتراق
- کیفیت یکدست و یکنواخت
- تولید مقرون به صرفه
- امکان تولید اشکال پیچیده و متنوع
- غیر سمی و قابل بازیافت
اکستروژن آلومینیم چیست؟
در فرآیند ساخت قالب اکستروژن، بیلت آلومینیوم بر اثر اعمال نیرو از قالبی با سطح مقطع کوچکتر برای رسیدن به شکل مورد نظر عبور میکند. به طور کلی اکستروژن به نوعی عملیات متراکمسازی غیر مستقیم گفته می شود. زیرا نیروی لازم برای متراکمسازی آلومینیوم، به وسیله تماس بیلت با قالب و محفظه آن (یا کانتینر) ایجاد میشود. این تماس تنشهای فشاری بالایی ایجاد می کند که احتمال بروز ترک را در سطح بیلت حین انجام فرایند اکستروژن کاهش می دهد. چون در روش طراحی قالب اکستروژن، بیلت تنها تحت تاثیر نیروهای فشار قرار می گیرد می توان گفت این روش بهترین مدل برای شکستن ساختار ریختگی بیلت آلومینیوم است.
اکستروژن مستقیم و غیر مستقیم
در فرآیند طراحی قالب های اکستروژن، جهت حرکت محصول اکستروژن، نسبت به جهت حرکت پیستون تعیین کننده نوع اکستروژن می باشد. بنابراین اگر قالب به صورت ساکن قرار بگیرد و پیستون حرکت کند، فرآیند اکستروژن مستقیم و اگر پیستون ساکن باشد و قالب درون دستگاه حرکت نماید اکستروژن غیرمستقیم شکل می گیرد. هر دو روش در ساخت قالب اکستروژن پروفیل های پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد.
اکستروژن سرد و گرم
فرآیند ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم بر اساس نوع آلیاژ به صورت سرد و گرم انجام شود. اگر بیلت آلومینیوم قبل از شروع شکلدهی حرارت داده شود، اکستروژن از نوع گرم و در غیر اینصورت، سرد می باشد. از فرایند اکستروژن گرم برای تولید انواع پروفیل های توپر و توخالی، متقارن و غیر متقارن آلومینیمی و آلیاژهای آن مانند مفتول، لوله و بوش، تسمه و بطور کلی محصولات فلزی نیمه تمام با مقطع ثابت و طول نسبتاً زیاد و استفاده می شود.
از طرفی فرآیند اکستروژن سرد بیشتر برای تولید قطعاتی از خودرو، تجهیزات نظامی، تجهیزات الکترونیکی و ماشین آلات صنعتی که در حجم انبوه تولید می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
گام به گام با فرآیند اکستروژن آلومینیوم
- در گام اول بیلت آلومینیوم باید به دمای مناسب بین ۴۲۶ تا ۴۹۶ در جه سانتی گراد برسد.
- بعد از اینکه بیلت به دمای مورد نظر رسید توسط لودر به داخل رام هدایت می شود. قبل از آن بیلت را به مواد چرب مخصوصی آغشته میکنند تا از چسبیدن آن به قالب جلوگیری شود.
۳. بیلت به کرایدل انتقال داده میشود.
۴. رام بیلت را با فشار به سمت جلو می راند تا بیلت به طور کامل وارد کانتینر شود.
۵. اعمال فشار تا خارج شدن بیلت از قالب ادامه پیدا می کند. با حرکت بیلت به سمت انتهای کانینر اندازه آن کوچک و کوچک تر می شود.
۶. با اعمال فشار بیلت از قالب عبور می کند و به شکل قالب درمی آید
۷. هنگامی خروج مواد اکسترودی از پرس، دما توسط سنسورهای پرس با هدف حفظ حداکثر سرعت عملیات اکستروژن، کنترل و تنظیم میگردد.
۸. اکستروژن به سمت بیرون هل داده میشود. در این مرحله دمای قطعه اکسترود شده توسط فن و میز خنککننده پایین آورده می شود.
۹. پس از طی شدن این مراحل بیلت آلومینیوم برداشته می شود و بیلت دیگری در دستگاه بارگذاری می شود. این پروسه در هر مرحله تکرار میگردد.
۱۰. هنگامی که اندازه محصول به طول مورد نظر رسید توسط اره های مخصوص برش داده می شود.
۱۱. پس از برش محصول برای کاهش دما به میز خنککننده منتقل میشود.
۱۲. بعد از خنک شدن، برای صاف و یکدست شدن پروفیل ها به شکل استانداردهای موجود، محصولات به روی میز مخصوصی که استریج نام دارد جهت تابگیری هدایت میشود.
۱۳. در مرحله آخر پروفیل ها در اندازههای استاندارد برای تولید پروفیل های عمومی یا سفارش داده شده برای تولید پروفیل های اختصاصی برش داده می شود.
مزایای اکستروژن آلومینیوم
استفاده از فرایند اکستروژن در سال های اخیر رشد چشمگیری در صنعت آلومینیوم داشته است. این فرآیند دارای تطبیق پذیری بالایی می باشد. بدین معنی که امکان تولید طیف وسیعی از پروفیل های آلومینیومی از طریق تغییر اجزا و شرایط عمل اکسترود را برای مصارف مختلف فراهم میکند. از طرفی می توان گفت فرایند اکستروژن به نسبت سایر روش های شکل دهی آلومینیوم هزینه کمتری دارد. همچنین اکسترودها دارای طول عمر بالایی هستند و میتوانند سال ها به صورت مداوم بدون کاهش راندمان عمل کنند.
یکی از مزایای مهم فرایند اکستروژن استفاده از دمای بالا فقط برای مدتی کوتاه می باشد. این ویژگی باعث می شود بخش زیادی از ترکیبات حساس به حرارت در پروفیل باقی بماند. در نهایت فاضلاب و پسماند کمی که در فرآیند اکستروژن تولید می شود اثر مخربی بر محیط زیست ندارد. بنابراین این روش از جهت کاهش هزینه های تصفیه فاضلاب و آلودگی های زیست محیطی نیز قابل توجه می باشد.
پروفیل آلومینیوم اختصاصی
هر چند پروفیل ها ظاهر سادهای دارند اما بخش گسترده ای از اجزای سازه های مختلف را در صنایع گوناگون از جمله ساختمان سازی، خودروسازی و…. به خود اختصاص داده اند؛ در این میان پروفیل آلومینیوم به دلیل کیفیت مرغوب، انعطاف پذیری و مقاومت بالا کاربرد ویژه ای در بخش ساختمانی و عمرانی، تولید چهارچوبها، نردههای فلزی، درب و پنجره، آسانسور، انواع پرده، کابینت های صنعتی و… بر عهده دارد. در حال حاضر در سام آلومینیوم تولید انواع پروفیل اختصاصی با توجه به نوع سازه و نقشه آن، به تقاضای تولیدکنندگان، انبوه سازان و شرکت های مختلف دولتی و خصوصی در حجم و اندازه های سفارشی، تولید و به بازار عرضه می گردد.
تولید انواع پروفیل اختصاصی مزایای زیادی برای تولید کنندگان در صنایع گوناگون به همراه دارد. یکی از این مزایا کوتاه شدن فرآیند تولید است. زیرا با استفاده از مقطع خاص که به صورت سفارشی تولید می شود نیاز تولید کننده به اتصال چند نوع مختلف از پروفیل های عمومی که باید در نقاط مختلف جوشکاری شوند کاملا برطرف می شود. علاوه بر آن قیمت تمام شده تولید یک محصول خاص بر اساس نقشه طراحی آن، برای مصرف کننده بسیار مقرون به صرفه است. یکی دیگر از مزایای ساخت پروفیل اختصاصی ظاهر متفاوت آن است. به دلیل کم شدن نقطه اتصال در فرآیند تولید، پروفیل اختصاصی از زیبایی و ظرافت بیشتری برخوردار است. همچنین استحکام و مقاومت آن نیز نسبت به ترکیب پروفیل های عمومی بیشتر می باشد. به طور کلی کاربرد پروفیل اختصاصی در انواع سازه ها یک ایده نوین برای افزایش سرعت کار، کاهش مدت زمان لازم برای اتمام پروژه های تولیدی، مقاوم سازی، صرفه جویی در وقت و هزینه های جانبی تولید و…. می باشد. بخش زیادی از آلومینیوم اختصاصی در صنعت خودروسازی، باربندها، تولید یخچال و کابینت های صنعتی، بخش های مختلف نمای ساختمان مانند نورپردازی و… مصرف می شود.
پروفیل آلومینیوم عمومی
یکی از فعالیت های رایج و عمده کارخانجات محصولات آلومینیومی، تولید پروفیل های عمومی یا به اصطلاح بازاری می باشد. پروفیل های عمومی مقاطعی هستند که قالب آنها در اکثر کارگاه ها و واحدهای تولیدی مختلف وجود دارد. در حال حاضر به دلیل تقاضای زیاد بازار و استفاده گسترده پروفیل های عمومی در صنایع مختلف، رقابت در زمینه تولید این محصول کم نیست؛ معمولا تولیدکنندگانی که نمی خواهند به صورت جدی و تخصصی وارد عرصه تولید و فروش محصولات آلومینیومی شوند بیشتر در زمینه تولید پروفیل های عمومی فعالیت میکنند تا تولید پروفیل های اختصاصی. از مهمترین پروفیل های عمومی می توان به پروفیل پرده زبرا، پروفیل کرکره برقی ، پروفیل درب اتوماتیک، پروفیل آسانسوری، پروفیل توری و پلیسه اشاره کرد که در سام آلومینیوم نیز با استفاده از بهترین دستگاه های پیشرفته و تجهیزات بروز دنیا و با هدف پاسخ دهی به نیاز روز بازار آلومینیوم در ایران تولید می شود.
پروفیل پرده زبرا: پروفیل آلومینیوم علاوه بر استحکام و مقاومت، به دلیل درخشندگی و جلایی که دارد در تولید انواع پروفیل پرده زبرا مورد استفاده قرار می گیرد.امروزه پرده ها شکل جدیدتری به خود گرفته اند. به همین دلیل پروفیل هایی که در آن به کار می رود نیز می بایست ظرافت و زیبایی امروزی تری داشته باشد تا پرده جلوه زیبایی در فضاهای عمومی و خصوصی مانند محیط های اداری و منازل جهت پرده آشپزخانه، اتاق خواب، پذیرایی و… داشته باشد. کاربرد پروفیل آلومینیومی پرده زبرا در تولید این محصولات از لحاظ اقتصادی نیز بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است. زیرا کیفیت و مقاومت بالای پروفیل های آلومینیومی، مانع از پوسیدگی و یا زنگ زدگی آن در طول سال های مختلف می شود.
پروفیل یراق آلات پرده زبرا
یراق آلات پرده زبرا به قطعات کوچکی گفته می شود که در ساخت و تکمیل فرآیند تولید انواع پرده های زبرا مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین کاربردهای یراق آلات پرده زبرا مانند انواع درپوش از جمله درپوش صلیبی، رابط وسط، گیربکس و… علاوه بر استحکام و مقاومتی که به پرده می دهد، جنبه تزئینی و زیبایی آن در محیط های مختلف و دکوراسیون های داخلی است.
پروفیل آسانسور
پروفیل آلومینیوم یکی از اصلی ترین فلز های غیر آهنی است که در صنایع ساخت و ساز از جمله تولید انواع پروفیل آسانسوری مورد استفاده صنعتگران و تولید کنندگان لوازم ساختمانی قرار می گیرد. آسانسورها علاوه بر داشتن ویژگی هایی نظیر استحکام و استانداردهای های ایمنی، باید ظاهر زیبا و مردم پسندی نیز داشته باشد. پروفیل آلومینیومی آسانسور مانند دستگیره، نرده، ورق براق آینهای و انواع دیگر مقاطع پروفیل های کابین آسانسور، علاوه بر طول عمر بالا و داشتن مقاومت لازم، احساس بسیار خوبی از تمیزی و ظرافت به افرادی می دهد که به وسیله این دستگاه در طبقات مختلف جابجا می شوند.
پروفیل توری و پلیسه
در صنعت ساختمانی و تولید برخی پنجره های امروزی مانند پنجره های ثابت و لولایی از پروفیل آلومینیوم برای تولید انواع پروفیل توری و پلیسه استفاده می شود. توری و پلیسه در واقع مدل های امروزی و جدید توری درب و پنجره های دوجداره است که به عنوان یک پوشش محافظ، از ورود گرد و غبار، حشرات، دوده و غیره به فضاهای داخلی اداری و منازل مسکونی از جمله ویلاها، درب تراس، درب ورودی خانه ها و … جلوگیری میکند. همچنین تکنولوژی پروفیل های آلومینیومی در ساخت توری و پلیسه بر حرکت سده و روان توری تاثیر زیادی دارد. پروفیل فریم ثابت، پروفیل فریم متحرک، پروفیل یراق آلات توری مانند دستگیره، گوشه های فریم و… از مهم ترین پروفیلهای توری و پلیسه می باشند که هر کدام کاربردهای خاصی دارند. پروفیل توری و پلیسه به آسانی قابل شست و شو می باشد و تحت تاثیر شرایط مختلف آب و هوایی کیفیت خود را به مرور زمان از دست نمی دهد. همچنین پروفیل های آلومینیومی توری و پلیسه به دلیل خواص شگفت انگیز آلومینیوم، در برابر نور خورشید مقاومت خوبی دارد. از طرفی ضد زنگ می باشد و تغییرات جوی و رطوبت محیط روی آن تاثیر چندانی ندارد.
پروفیل درب اتوماتیک
مرغوبیت جنس آلومینیوم و استحکام آن باعث شده تا از پروفیل هایی که با این فلز ساخته میشوند در صنعت ساخت درب های اتوماتیک نیز استفاده شود. بدون شک هرچه کیفیت آلومینیوم مورد استفاده برای ساخت پروفیل درب اتوماتیک بیشتر باشد به مراتب این درب ها از شرایط ایمنی و استانداردهای بیشتری نیز برخوردار هستند. انتخاب مناسب اندازه و قالب هر پروفیل بر اساس نوع، جنس و مدل درب اتوماتیک مشخص می شود. از انواع پروفیل درب اتوماتیک میتوان در درب های اتوماتیک ثابت و متحرک انواع مجتمع های مسکونی، فروشگاه ها، پارکینگ منازل و خانه های ویلایی، مراکز خدماتی اداری و تجاری، بیمارستان ها و …. استفاده کرد. به طور کلی چون انواع درب های اتوماتیک پس از نصب، در معرض آسیب ها و شرایط آب و هوایی گوناگونی مانند گرد وخاک، باد و باران، تابش مستقیم یا غیر مستقیم نور خورشید و … قرار می گیرند؛ پروفیل آلومینیومی بهترین گزینه برای استفاده در ساخت درب های اتوماتیک می باشد.
پروفیل کابینتی
کاربرد پروفیل کابینتی که از آلومینیوم تولید شده باشد، بیشتر در ساخت بدنه، درب های کابینت، فضای داخلی و یا قسمت های قفسه ای شکل کابینت ها می باشد. البته منظور از کابینت بیشتر نمونه های صنعتی است چون امروزه با توجه به تغییر سبک زندگی ها، در فرآیند ساخت کابینت های آشپزخانه بیشتر از چوب های مختلف مانند ام دی اف و… بجای فلز استفاده می شود. البته ناگفته نماند که در تولید کابینت آشپزخانه نیز برای قسمت هایی مثل ریل، لولا، دسته، دستگیره و غیره تولیدکنندگان به دلیل زیبایی و استحکام جنس آلومینیوم، ترجیح می دهند از انواع پروفیل های آلومینیومی استفاده کنند. کاربرد کابینت های صنعتی بیشتر در تعمیرگاه های مجاز خودرو و موتور سیکلت، انواع کارخانه های صنعتی و کارگاه های کوچک و بزرگ تولیدی و… می باشد.
پروفیل کرکره برقی
یکی از کاربردهای رایج پروفیل آلومینیوم در صنعت تولید انواع پروفیل کرکره برقی به عنوان یکی از ابزار های مهم در ساخت کرکره برقی مغازه ها، مراکز تجاری، درب پارکینگها و غیره می باشد. استفاده از فلز آلومینیوم علاوه بر ظاهر زیبایی که به کرکره برقی می دهد مقاومت آن را هم در برابر عوامل آسیب زای بیرونی و درونی مانند زنگ زدگی، پوسیدگی ، خط و خش و… افزایش می دهد. معمولاً وزن کرکره برقی ها به دلیل ساختار آن زیاد است، بنابراین استفاده از آلیاژ آلومینیوم به دلیل سبکی و وزن کم، نقش زیادی در وزن مطلوب این محصول ایفا می کند. کاربرد پروفیل کرکره برقی برای کرکره فروشگاه ها، پارکینگ ها، مراکز تجاری و مسکونی و همچنین مناطقی که در نقاط مرطوب و بارانی کشور قرار گرفتهاند بسیار رایج است. زیرا پروفیل کرکره برقی به دلیل خواص آلومینیوم در برابر پوسیدگی و یا زنگ زدگی از مقاومت لازم برخوردار می باشد.
پروفیل مینی شید
مینی شید پرده هایی مدرن و امروزی هستند که در منازل، ادارات دولتی، شرکت های خصوصی، باشگاه های ورزشی، رستوران ها و… از آن استفاده می شود. این پرده برای فضاهای کوچک و یا پنجره های نامتعارف که شکل هندسی خاصی داند کاربرد بیشتری دارد. پروفیل آلومینیوم یکی از سبک ترین ورقهای فلزی موجود در بازار است که به دلیل شکل پذیری بالا، می تواند به اشکال و پروفیل های مختلف تبدیل و به راحتی در صنعت تولید انواع یراق آلات پروفیل مینی شید به کار گرفته شود. به همین دلیل این فلز برای تولید انواع یراق آلات پروفیل مینی شید مورد توجه روز افزون صنعتگران این حوزه قرار گرفته است. آنچه بر جذابیت و زیبایی این مدل پرده تاثیر زیادی دارد استفاده از متریال خوب، پروفیل آلومینیومی مرغوب و طرح و رنگ مناسب می باشد. شکل های متنوع پروفیل آلومینیوم با گذشت زمان و کار طولانی در نمای پرده ها، درب ها و پنجره ها فرسوده نمی شود و جلای خود را از دست نمی دهد. در واقع لایه محافظ اکسیدی که آلومینیوم با قرارگیری در معرض اکسیژن روی سطح خود ایجاد می کند؛ از انواع پروفیل مینی شید در مقابل خوردگی و زنگ زدن محافظت می نماید.
قالب سازی آلومینیوم
امروزه با توجه به توسعه تکنولوژی، صنعت قالب سازی نیز پیشرفت چشمگیری داشته است. ماشینی شدن صنعت ساخت قالب های آلومینیوم با ورود ماشینهای CNC و …. و تولید نرمافزارها بروز قالب سازی، قابلیت ساخت انواع قالب با اشکال مختلف حتی با فرمهای پیچیده و دشوار را نیز بسیار سریع و آسان کرده است. قالب سازی آلومینیوم به دو مرحله طراحی و ساخت تقسیم میشود.
مرحله اول: طراحی
در این مرحله مهندسین و تکنسین های طراحی یا قالب سازی با تکیه بر تخصص و تجربه خود، شکل و اجزای قالب را با استفاده از نرم افزارهای موجود بصورت سه بعدی طراحی می کنند.
مرحله دوم: ماشین کاری و مونتاژ
با نرم افزارهای ماشین کاری، مدل سه بعدی به صورت اتوماتیک روی چوب اجرا می شود. سپس واحد ریخته گری با استفاده از این الگو قطعه فلزی آن را می سازد. پس از ماشینکاری روی اجزای فلزی، قالب این اجزا توسط مونتاژکار قالب، مونتاژ میگردد. قبل از ماشین کاری اجزای فلزی به منظور جلوگیری از دفرمه شدن و تاب خوردگی، تنش گیری می شوند.
قالب سازی سام آلومینیوم
واحد قالب سازی سام الومینیوم آماده است تا با مجرب ترین تکنسین های خود و با دستگاههای مجهزی که در اختیار دارد انواع پروفیل های اختصاصی را در حجم و اندازه های مورد نظر مشتریان بر اساس تکنولوژی های روز دنیا به مرحله تولید برساند. عمده فعالیت شرکت سام آلومینیوم تولید مقاطعی است که قالب های آن نیز در همین مجموعه طراحی و تولید میشود. عملیات قالب سازی از آلومینیوم یکی از دلایل پیشرفت این شرکت در فرآیند اکسترود شده است.
ساخت قالب اکستروژن در واحد قالب سازی سام آلومینیوم چگونه پیش می رود؟
مرحله اول: آماده سازی ماده اولیه؛ اولین مرحله برای ساخت قالب اکستروژن تهیه آلومینیوم است. در سام آلومینیوم از آلومینیوم هایی مرغوب، با کیفیت و درجه یک برای این عملیات استفاده می شود.
مرحله دوم: نقشه کشی؛ نقشه کشی مقطع توسط واحد نقشه کشی سام آلومینیوم که مجهز به آخرین نرم افزارها و بروزترین برنامه های نقشه کشی می باشد صورت می پذیرد.
مرحله سوم: ساخت قالب؛ در سومین گام آلومینیومی که بر اساس اندازه و آمارهای نقشه آماده شده است وارد مراحله ساخت و تولید قالب می شود.
مرحله چهارم: ماشین کاری؛ در این مرحله آلومینیوم ماشین کاری و سایت می شود.
مرحله پنجم: تراشکاری؛ وقتی آلومینیوم چهار مرحله قبل را پشت سر گذاشت، تحت عملیات تراش برد سی ان سی قرار می گیرد. به وسیله اکستروژن در این مرحله می توان محصولات بی نظیری برای بازارهای مصرفی و صنعتی تولید کرد. کاربرد اصلی اکستروژن های آلومینیومی تولید شده در این روش لوازم الکترونیکی، پروفیل سازی، پرتال مخابرات، صنایع خورشیدف خودرو، دانسیته و غیره است.
انتخاب بهترین پروفیل آلومینیوم
پروفیل های آلومینیومی با هدف های مختلفی برای استفاده در اجزای اصلی سازه ها، ماشین آلات، کالاهای صنعتی و … ساخته می شود. بنابراین طبیعی است که هر پروفیل ویژگی های و کاربردهای خاص خود را داشته باشد. هر تولید کننده یا مصرف کننده ای که می خواهد از مزایای پروفیل های آلومینیومی به عنوان عناصر یک سازه یا محصول در تولیدات خود بهره مند شود باید به مشخصات ظاهری و مکانیکی آن مانند مقاومت کششی، حد شکل پذیری یا میزان انعطاف پذیری، مساحت واندازه، خواص سخت و…. آن پروفیل توجه ویژه ای داشته باشد. در حال حاضرانواع پروفیل ها با برندهای مختلف در بازار این محصول ارائه می شود. همه این محصولات معمولا کیفیت خوبی دارند و از استانداردهای لازم برخوردار هستند. اما برای انتخاب بهترین پروفیل آلومینیومی علاوه بر مشاوره با افراد باتجربه و متخصص در حوزه آلومینیوم، توجه به نکات زیر نیز می تواند کمک کننده باشد.
دقت به محل برش پروفیل
هنگام خرید پروفیل آلومینیومی به محلی که پروفیل برش خرده است در دو قسمت انتهایی آن دقت کنید.اگر سطح پروفیل در قسمتی که برش خرده است صیقلی و روشن باشد نشانه این است که در تولید پروفیل از آلومینیوم خالص و مرغوبی استفاده شده است. البته به این نکته توجه داشته باشید که سطح مقطع برش خورده اگر در معرض هوا قرار بگیرد بر اثر قرار گرفتن لایه اکسید کدر میشود. در این حالت برای بررسی بهتر، سطح مقطع باید به وسیله یک سنباده تراشیده شود.
اندازه ضخامت
در نظر گرفتن اندازه ضخامت پروفیل موضوع مهم دیگری است که در انتخاب بهترین پروفیل نقش مهمی دارد. پروفیل هایی که ضخامت گوناگونی دارند برای کاربردهای متفاوتی تولید شده اند. به عنوان مثال ضخامت پروفیل مناسب برای درب و پنجره آلومینیومی حداقل ۱٫۲ میلیمتر است.
مقاومت سنجی پروفیل
برای انتخاب بهترین پروفیل، سنجش میزان استحکام و مقاومت آن را نباید نادیده گرفت. یک آزمایش کوچک برای تشخیص پروفیل مرغوب، چگونگی برخورد آن با یک پروفیل دیگر است.اگر پروفیل مقاومت لازم را نداشته باشد پس از برخورد با پروفیل دیگر، حالت زدگی و شیارهای عمیقی روی سطح آن بوجود می آید.
واحد رنگ استاتیک:
رنگ کاری به روش الکترواستاتیک ویژگی های منحصربه فردی دارد که کاربرد آن را در صنایع مختلف از جمله صنعت آلومینیوم بسیار رایج کرده است. واحد رنگ استاتیک در سام آلومینیوم نیز به دلیل این کاربرد گسترده، دارای چندین خط رنگ پودری الکترواستاتیک می باشد. این خطوط با دارا بودن مجهزترین دستگاه پاشش رنگ اتوماتیک، رباتیک و کوره پخت رنگ قادر است انواع محصولات و پروفیل های آلومینیومی را در طول های مختلف به روش استاتیک رنگ آمیزی نماید. از جمله وظایف این واحد در سام آلومینیوم رنگ کاری انواع پروفیل های اختصاصی و پروفیل های عمومی مانند پروفیل پرده زبرا، پروفیل یراق آلات پرده زبرا، پروفیل کرکره برقی ، پروفیل مینی شید، پروفیل کابینتی، پروفیل درب اتوماتیک، پروفیل آسانسوری، پروفیل توری و پلیسه می باشد.
در سام آلومینیوم چه می گذرد؟
سام آلومینیوم تولید کننده انواع پروفیلهای آلومینیومی و پیشرو در صنعت های مرتبط مانند قالب سازی آلومینیوم، قطعه سازی آلومینیوم، ساخت قالب اکسترود آلومینیوم، تولید قطعات دایکاست آلومینیوم و… مفتخر است تا متناسب با نوع صنعت کاری مورد نیاز تولیدکنندگان محترم در کشور ایران تولیدات خود را به بازار تقاضا عرضه کند. این مجموعه قادر به طراحی و تولید انواع پروفیلهای آلومینیومی با انواع آلیاژهای پرکاربرد، در سایز و ابعاد مختلف متناسب با اهداف و نیاز مشتریان خود می باشد. مهمترین واحدهای مجموعه سام آلومینیوم عبارتند از:
واحد مهندسی و طراحی سام آلومینیوم با هدف اجرای نقشه مقاطع پروفیل توسط نرم افرارهای موجود مانند اتوکد راه اندازی شده است. سام آلومینیوم بهترین متخصص ها را در زمینه طراحی قالب به کار گرفته است تا برنامه طراحی قالب با دقت و ظرافت لازم انجام و در نهایت به دستگاه های CNC ارسال شود. این واحد موظف است با توسعه و بروز کردن نرمافزارهای طراحی مقاطع آلومینیوم نمونههای اولیه مقاطع پروفیل های اختصاصی را بنابه خواست مصرفکننده به راحتی و در اسرع وقت آماده نماید.
واحد پرس اکستروژن
یکی از مهمترین واحدهای سام آلومینیوم در بخش تولید واحد پرس اکستروژن است. در این واحد با استفاده از پیشرفته ترین دستگاه های پرس اکستروژن و میزهای اتوماتیک جهت انتقال پروفیل ها، روزانه حجم عظیمی از پروفیل های آلومینیومی تولید می شود. مقطع آلومینیوم اختصاصی که در صنعت های خاص استفاده میشود تحت عنوان مقاطع اختصاصی یا پروفیل های آلومینیوم اختصاصی دسته بندی می شود. قیمت قالب اکستروژن آلومینیوم که در این واحد ساخته می شود به نوع مواد اولیه و اندازه آن بستگی دارد.
واحد آنادایزینگ
شرکت سام آلومینیوم تولید کننده قطعات آلومینیومی، مجهز به واحد آنادایزینگ می باشد. در واقع آلومینیوم ها در این واحد آنودایز می شوند و به عنوان یکی از مهمترین و پر کاربردترین مواد لازم در تولید محصولات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. عملیات آنادایزینگ باعث می شود یک لایه نازک اکسیدی بر روی قطعات آلومینیومی تشکیل گردد. این لایه باعث افزایش سختی و مقاومت آلومینیوم در برابر خوردگی می شود. واحد آنادایزینگ مجهز به دستگاه های مدرنی جهت آبکاری پروفیل ها و انجام زیرسازی جهت رنگ کاری می باشد.
واحد قالبسازی
بخش گسترده ای از فعالیت های سام آلومینیوم در واحد قالبسازی این شرکت صورت می گیرد. این واحد مجهز به مدرن ترین دستگاه ها و تجهیزات پیشرفته از جمله فرزهای CNC ، دستگاه های وایرکات CNCو … می باشد. برش فولاد براساس اندازه های قید شده در نقشه قالب، تراشکاری و ایجاد طرح اولیه بر روی قالب ها، فرزکاری و…. از جمله عملیاتی است که در واحد قالب سازی سام آلومینیوم اجرا می شود.
واحد صادرات بین الملل
شرکت سام آلومینیوم به عنوان تولید کننده قطعات آلومینیومی و مقطع خاص آلومینیوم با هدف افزایش تولید و مصرف این فلز با روش های پیشرفته ای که در طراحی تولید مقاطع آلومینیوم و همچنین طراحی قالب اکسترود آلومینیوم در پیش گرفته است همواره تلاش می کند تا برای آینده بازار آلومینیوم در ایران، برنامهریزیهای مدرنی را در چشم انداز خود داشته باشد. این شرکت با وجود مشکلاتی که در تامین مواد اولیه در صنعت آلومینیوم ایران با آن مواجه است؛ اما برای این که بتواند سهم خوبی در بازار جهانی داشته باشد عرضه و تولید انواع پروفیل آلومینیوم را به خارج از مرزهای ایران گسترش داده است. در حال حاضر سام آلومینیوم، صادرات خود را به کشورهای مختلفی از جمله عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، افغانستان و ترکیه آغاز کرده است